Uplinjevalni kotel na drva

Uplinjevalni kotel na drva je vrhunec tehnološkega razvoja v industriji ogrevanja, ki združuje učinkovitost, ekologijo in uporabniško prijaznost. V nadaljevanju najdete pregled ključnih lastnosti in prednosti.

Regulacija in avtomatizacija

Uplinjevalni kotel na drva je opremljen z naprednim regulatorjem, ki deluje z Lambda sondo, omogoča natančno regulacijo delovanja kotla, vključno z varovanjem povratka, zaščito pred pregrevanjem, hitrim polnjenjem zalogovnika toplote in moduliranim vodenjem hitrosti ventilatorja. Ta inteligentna regulacija zagotavlja optimalno izgorevanje, visoko energetsko učinkovitost in varčevanje z gorivom.

Konstrukcijske značilnosti

Kotel je zasnovan z dvojnimi vrati, kar izboljša toplotno izolativnost in s tem učinkovitost delovanja, obenem pa zmanjša nezaželeno pregrevanje prostora. Nalagalna komora je obložena s paneli iz nerjavečega jekla, ki so odporni proti visokim temperaturam in koroziji, kar olajša vzdrževanje in podaljšuje življenjsko dobo kotla. Te konstrukcijske lastnosti ne samo izboljšujejo delovanje kotla, ampak tudi poenostavljajo vzdrževanje.

Učinkovito zgorevanje in minimalna emisija

Uplinjevalni kotel na drva izkorišča tehnologijo uplinjanja za maksimalno učinkovitost zgorevanja lesne mase. Z nadzorovanim dovajanjem kisika in gorenjem skozi gorilno šobo v izgorevalno komoro se doseže visoka temperatura zgorevanja, ki zagotavlja optimalno izgorevanje lesnega plina. Ta proces ne samo da zagotavlja visok izkoristek, ampak tudi zmanjšuje emisije in povečuje udobje uporabe.

Enostavnost uporabe in vzdrževanja

Kotel omogoča enostavno čiščenje z minimalno količino pepela kot stranskim produktom zgorevanja, kar je rezultat njegove visoke učinkovitosti. Zasnovan je tako, da omogoča čiščenje iz sprednje strani, kar uporabniku olajša dostop in zmanjša potrebo po prostoru za vzdrževanje. Nadalje, avtomatsko čiščenje turbolatorjev in možnost krmiljenja na daljavo preko spletne aplikacije dodatno povečujeta uporabniško udobje.

Ekološka in energetska učinkovitost

Z izkoristkom nad 90 % in najnižjimi možnimi emisijami dimnih plinov predstavlja okolju prijazno rešitev za ogrevanje. Sodobni kotlovski regulator z zaslonom na dotik omogoča preprosto upravljanje, vključno z ogrevanjem sanitarne vode in varovanjem povratka. Lambda sonda in regulacija ventilatorja zagotavljata natančno dovajanje kisika, kar omogoča uporabo različnih vrst in kvalitet lesa ter zagotavlja čisto izgorevanje z nizkimi emisijami.

Glavne prednosti uplinjevalnih kotlov na drva:

  • visok izkoristek
  • manjše onesnaževanje okolja
  • prihranek pri kurjavi
  • zakurite samo enkrat dnevno
  • minimalni ostanki pepela
  • visoka Eko sklad subvencija ob menjavi peči na drva

Kontaktirajte nas za več informacij in svetovanje pri izbiri in montažo uplinjevalnega kotla na drva.

Začnimo nov projekt

Kontaktirajte nas in preverite kako vam lahko pomagamo pri uresničitvi vašega novega projekta.

Kontakt in povpraševanje →

Klic